Ekonomi

Bu Hafta Takip Edilecek 5 Önemli Gelişme

Investing.com – Önümüzdeki hafta enflasyon verileri açıklandığında tüm gözler ABD’de olacak. İngiltere’den gelen GSYİH bilgileri, ekonominin devam eden faiz oranları artışı karşısında nasıl durduğunu gösterecek. Çin’den gelecek veriler ise dünyanın iki numaralı ekonomisinde deflasyon risklerine işaret edebilir.

Yeni haftaya başlarken bilmeniz gerekenler:

1. ABD enflasyon verileri

ABD’de Temmuz Perşembe günü açıklanacak şişirmebilgiler, fiyat baskılarının düşüş eğiliminde olup olmadığını ve piyasaların Fed’in agresif politikasından yana olup olmadığını gösterir. faiz artışıDöngüsünü sona erdirmeye yakın olduğuna inanmakta haklı olup olmadığını gösterecek.

Daha düşük rakamlar, Fed politika yapıcılarının geçen ayki çeyrek puanlık artışın ardından Eylül toplantısında oranları artırmama olasılığını da artıracaktır.

ABD’de Cuma Temmuz ÜFEbilgiler açıklanacak ve çekirdek üretici fiyatları bir önceki yıl ile karşılaştırılacaktır. %2,3artması bekleniyor.

Yatırımcılar ayrıca önümüzdeki hafta Philadelphia Fed Liderini bekliyor. patrick Harker, Atlanta Fed Lideri Raphael bostikve Fed Yöneticisi Michelle OkçuBirçok Fed yetkilisini dinleyecek.

2. Borsada rallide duraklama

Wall Street, bazı yatırımcıların beş aylık kârdan sonra kâr açıklamasıyla Cuma gününü genel olarak düşüşle kapattı. S&PVe NasdakEndeksler, haftalık bazda Mart ayından bu yana en büyük yüzde düşüşlerini kaydetti.

Borsaların yakın vadedeki seyri; Perşembe günü açıklanacak enflasyon bilgilerinin tüketici fiyatlarının ılımlı olduğunu gösterip göstermemesine bağlı olabilir. Fitch’in ABD’nin kredi notunu düşürmesinin ardından son günlerde yeni yılın en yüksek seviyelerine çıkarak piyasaları sarsan Hazine tahvil faizlerindeki patikayı yatırımcılar da yakından takip ediyor.

ABD hükümeti tarafından desteklendikleri için dünyanın en güvenilir yatırımları arasında görülen Hazine tahvillerindeki artış, hisse senetlerine olan talebi azaltabilir.

Cuma günü açıklanan ABD istihdam verileri, istihdam artışının Temmuz ayında ılımlı bir hızda devam etmesine rağmen, ücret artışının beklenenden hızlı olduğunu gösterdi ve bu da Fed’in faiz oranlarını daha uzun süre daha yüksek tutabileceğine dair endişeleri artırdı.

3. Birleşik Krallık GSYİH verileri

İngiltere’de Q2 Cuma günü açıklanacak GSYİH Verilere göre, ekonomideki sakinliğin devam ettiğini gösteren küçük bir artış bekleniyor. Mayıs ayında beklenenden daha az küçülen ekonomi, geçtiğimiz iki ayda adeta durma noktasına gelmişti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz oranlarıart arda 14. kez de son 15 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25’e yükseldi ve borçlanma maliyetlerinin bir süre daha yüksek kalacağı uyarısında bulundu.

Birleşik Krallık’ta enflasyonGeçen Ekim ayında son 41 yılın en yüksek seviyesi olan %11,1’e ulaştıktan sonra Haziran ayında %7,9’a gerileyerek diğer ekonomilere kıyasla daha yavaş bir düşüş gösterdi.

Başkan Vekili Ben Broadbent ; BoE, ekonominin önümüzdeki yıllarda çok az büyüyeceğini düşünse de, görece yüksek faiz oranlarını uzun bir süre boyunca korumanın enflasyonu düşürmek için hayati önem taşıdığını söyledi.

4. Çin’de Enflasyon

Salı günü Çin ticaretsayılardan sonra çarşamba günü şişirme bilgileri ortaya çıkaracaktır. Verilerin tüketici fiyatlarında düşüş göstermesi beklendiğinden, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin görünümüne ilişkin endişeler artıyor.

Çin ekonomisi, geçen yılın sonlarında pandemi döneminden itibaren katı kısıtlamaların aniden kaldırılmasının ardından ilk çeyrekte güçlü bir şekilde toparlandı, ancak son aylarda iç ve dış talebin zayıflaması nedeniyle toparlanma durdu.

Yetkililer son haftalarda toparlanmayı desteklemek için bir dizi politika önlemi aldı ve yatırımcılar daha fazla önlem alınmasını bekliyor.

5. Avro bölgesi için veriler

Almanya Pazartesi günü Avro Bölgesi’nde Endüstriyel üretim verileri ortaya çıkaracaktır. Raporun, başta Çin olmak üzere küresel talepteki yavaşlama nedeniyle düşüşe işaret etmesi bekleniyor.

2023’ün ikinci çeyreğinde sakinleşen Alman ekonomisi, zayıf satın alma gücü, yüksek faiz oranları ve düşük fabrika sipariş defterlerinin Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisine baskı yapması nedeniyle ölçülü büyüme iddialarını karşılayamadı.

–Bu haber Reuters tarafından sağlanmıştır.

dulkadirogluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu